Nem tudni, mi történik Görögországban, mert sztrájkolni kezdtek az újságírók

külföld
2017 október 3., 8:34
comments 44

Egy héten belül már másodszorra maradtak hírek nélkül a görög rádió- és televízióadók, mert az újságírók kedden újra sztrájkolni kezdtek. Az újságírók - az ANA-MPA görög közszolgálati hírügynökség munkatársait is beleértve - kedd hajnali öttől szerda hajnali ötig nem dolgoznak. Legutóbb szeptember 26-án tartottak hasonló, egynapos akciót.

Azt nem tudni, hogy a sztrájk hírét mennyire sikerül bevinniük  köztudatba, ha nem lesz senki, aki megírja. 

A szerkesztők azt követelik a hatóságoktól, hogy tegyenek valamit veszteséges egészségpénztáruk megmentéséért és a munkanélküliek magas számának csökkentéséért. Emellett tiltakoznak a részmunkaidő elterjedése, valamint a bérek és tiszteletdíjak késése ellen - közölte a legnagyobb görög újságírói szakszervezet (ESIEA).

A 2009 óta tartó görög pénzügyi válság miatt több helyi lapot fel kellett számolni, több újságot eladtak, munkatársaik számát pedig csökkentették.

Kedden az összes görög tévécsatornán játék- és dokumentumfilmeket sugároznak. Hírműsorok egyáltalán nem kerülnek adásba. 

A tájékozódni akaró állampolgárok a ciprusi görög adókon, az idegen nyelvű csatornákon és hírportálokon, illetve kisebb görög portálokon tájékozódhatnak. A sztrájk miatt szerdán nem jelennek meg nyomtatott lapok sem. (MTI/dpa)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt