Nem tudni, mi történik Görögországban, mert sztrájkolni kezdtek az újságírók

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Egy héten belül már másodszorra maradtak hírek nélkül a görög rádió- és televízióadók, mert az újságírók kedden újra sztrájkolni kezdtek. Az újságírók - az ANA-MPA görög közszolgálati hírügynökség munkatársait is beleértve - kedd hajnali öttől szerda hajnali ötig nem dolgoznak. Legutóbb szeptember 26-án tartottak hasonló, egynapos akciót.

Azt nem tudni, hogy a sztrájk hírét mennyire sikerül bevinniük  köztudatba, ha nem lesz senki, aki megírja. 

A szerkesztők azt követelik a hatóságoktól, hogy tegyenek valamit veszteséges egészségpénztáruk megmentéséért és a munkanélküliek magas számának csökkentéséért. Emellett tiltakoznak a részmunkaidő elterjedése, valamint a bérek és tiszteletdíjak késése ellen - közölte a legnagyobb görög újságírói szakszervezet (ESIEA).

A 2009 óta tartó görög pénzügyi válság miatt több helyi lapot fel kellett számolni, több újságot eladtak, munkatársaik számát pedig csökkentették.

Kedden az összes görög tévécsatornán játék- és dokumentumfilmeket sugároznak. Hírműsorok egyáltalán nem kerülnek adásba. 

A tájékozódni akaró állampolgárok a ciprusi görög adókon, az idegen nyelvű csatornákon és hírportálokon, illetve kisebb görög portálokon tájékozódhatnak. A sztrájk miatt szerdán nem jelennek meg nyomtatott lapok sem. (MTI/dpa)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.