Nem tudni, mi történik Görögországban, mert sztrájkolni kezdtek az újságírók

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy héten belül már másodszorra maradtak hírek nélkül a görög rádió- és televízióadók, mert az újságírók kedden újra sztrájkolni kezdtek. Az újságírók - az ANA-MPA görög közszolgálati hírügynökség munkatársait is beleértve - kedd hajnali öttől szerda hajnali ötig nem dolgoznak. Legutóbb szeptember 26-án tartottak hasonló, egynapos akciót.

Azt nem tudni, hogy a sztrájk hírét mennyire sikerül bevinniük  köztudatba, ha nem lesz senki, aki megírja. 

A szerkesztők azt követelik a hatóságoktól, hogy tegyenek valamit veszteséges egészségpénztáruk megmentéséért és a munkanélküliek magas számának csökkentéséért. Emellett tiltakoznak a részmunkaidő elterjedése, valamint a bérek és tiszteletdíjak késése ellen - közölte a legnagyobb görög újságírói szakszervezet (ESIEA).

A 2009 óta tartó görög pénzügyi válság miatt több helyi lapot fel kellett számolni, több újságot eladtak, munkatársaik számát pedig csökkentették.

Kedden az összes görög tévécsatornán játék- és dokumentumfilmeket sugároznak. Hírműsorok egyáltalán nem kerülnek adásba. 

A tájékozódni akaró állampolgárok a ciprusi görög adókon, az idegen nyelvű csatornákon és hírportálokon, illetve kisebb görög portálokon tájékozódhatnak. A sztrájk miatt szerdán nem jelennek meg nyomtatott lapok sem. (MTI/dpa)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.