Rugdossák, ráncigálják a kínai állatkerteknek befogott elefántborjakat

Először látható videófelvételeken, ahogy vadon élő elefántborjakat fognak be Afrikában, hogy aztán állatkerteknek adhassák ezeket tovább. A Guardian által megszerzett videó elég lehangoló:

A videón az látható, ahogy idén augusztus 8-án a zimbabwei Hwange Nemzeti Parkban az ország természetvédelmi hatóságának szakemberei kínai állatkertek megbízásából elefántborjat fognak be.

A Guardian szerint ezek a befogások mindig hasonló forgatókönyv szerint zajlanak.

Először is találni kell egy erre alkalmas csordát, majd helikopterről nyugtatólövedékkel eltalálni a befogásra kijelölt borjakat. Miután az állat összeesik, a pilóta zuhanórepülésben manőverezve akadályozza meg, hogy a csorda többi tagja az elesett borjú segítségére tudjon sietni. Mikor sikerült a többi állatot elhessegetni, a befogók egy csoportja siet a helyszínre, és a megkötötött borjat felrángatja egy járműre.

A fenti videó legfelkavaróbb részében éppen azt látni, ahogy egy kamion platójára felrángatott, a nyugtatótól még mindig kába, öt év körüli elefántborjút rugdosással és ráncigálással próbálnak a helyén tartani.

A Guardian úgy tudja, ez az akció keretében 30-40 borjút akartak befogni, de a helikopter leesett bevetés közben, így végül csak 14-et sikerült. Ezek az állatok most a Hwange park egyik elkerített részén várják, hogy kínai vásárlójuk átvegye őket.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.