Rugdossák, ráncigálják a kínai állatkerteknek befogott elefántborjakat

2017 október 3., kedd 10:48
76

Először látható videófelvételeken, ahogy vadon élő elefántborjakat fognak be Afrikában, hogy aztán állatkerteknek adhassák ezeket tovább. A Guardian által megszerzett videó elég lehangoló:

A videón az látható, ahogy idén augusztus 8-án a zimbabwei Hwange Nemzeti Parkban az ország természetvédelmi hatóságának szakemberei kínai állatkertek megbízásából elefántborjat fognak be.

A Guardian szerint ezek a befogások mindig hasonló forgatókönyv szerint zajlanak.

Először is találni kell egy erre alkalmas csordát, majd helikopterről nyugtatólövedékkel eltalálni a befogásra kijelölt borjakat. Miután az állat összeesik, a pilóta zuhanórepülésben manőverezve akadályozza meg, hogy a csorda többi tagja az elesett borjú segítségére tudjon sietni. Mikor sikerült a többi állatot elhessegetni, a befogók egy csoportja siet a helyszínre, és a megkötötött borjat felrángatja egy járműre.

A fenti videó legfelkavaróbb részében éppen azt látni, ahogy egy kamion platójára felrángatott, a nyugtatótól még mindig kába, öt év körüli elefántborjút rugdosással és ráncigálással próbálnak a helyén tartani.

A Guardian úgy tudja, ez az akció keretében 30-40 borjút akartak befogni, de a helikopter leesett bevetés közben, így végül csak 14-et sikerült. Ezek az állatok most a Hwange park egyik elkerített részén várják, hogy kínai vásárlójuk átvegye őket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt