Trump a romokban heverő Puerto Ricón: Itt nem történt valódi katasztrófa

külföld
2017 október 03., 18:13
comments 189

Két héttel azután, hogy a Maria hurrikán borzasztó pusztítást végzett Puerto Ricón, a szigetre látogatott a Donald Trump amerikai elnök feleségével kedden. Az elnök, miután meghallgatta Ricardo Rossello kormányzó beszámolóját, előbb megköszönte, hogy a kormányzó "nem használta ki politikai célokra a katasztrófahelyzetet," majd a sziget 74 milliárd dolláros költségvetési deficitjét hozta szóba. Trump szerint Puerto Rico 

"kelletténél többet vett ki a költségvetésünkből, mert nagyon sok pénzt költöttünk a szigetre". 

photo_camera Fotó: MANDEL NGAN/AFP

Az elnök közölte: a szigeten nem olyan súlyos a helyzet, mint a 2005-ben pusztító Katrina hurrikán utáni volt Louisiana államban.

 "Nem történt valódi katasztrófa,"

mondta, írja a BBC. Trump a kormányzó tájékoztatása után papírtörlőket dobált a bajbajutottaknak. 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.