227 milliót nyúlt le négy belvárosi lakás árából egy brit férfi

Több 444 videó?
Szeretném

A budapesti rendőrök vádemelési javaslattal zárták annak a brit állampolgárnak az ügyét, aki egy külföldi cég nevében úgy értékesített négy belvárosi lakást, hogy a vételárnak egy jelentős részét zsebre tette.

Egy angol ingatlanforgalmazással foglalkozó cég ügyvezetője szóban meghatalmazta a 46 éves brit állampolgárt a cég tulajdonában lévő ingatlanok értékesítésével, valamint bérbeadásával. A megállapodás szerint az ingatlanok adásvétele vagy bérbeadása megkötése előtt a férfinak tájékoztatnia kellett az ügyvezetőt, akinek a hozzájárulásával köthette meg az üzletet.

Csakhogy a brit férfi ennek ellenére 2015. október 30-a és december 16-a között négy nagy értékű belvárosi ingatlant értékesített úgy, hogy nem kérte az ügyvezető hozzájárulását. 

A cég a budapesti ingatlanok vételárának, csak egy részét kapta meg, és a férfi a fennmaradó 227 millió forintot eltette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályának nyomozói a férfit 2016. november 29-én gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök a sikkasztás miatt indított nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek. (police.hu)