A magyarok többsége pont attól fél a legjobban, amitől a kormány szeretné

Magyarországon több ember tart az Európai Uniótól mint Oroszországtól, az oroszokat pedig a Fidesz szavazói találják a legkevésbé fenyegetőnek.

A Medián közvélemény-kutatói a 444 megbízásából arról kérdezték az embereket, hogy mit tartanak a legnagyobb fenyegetésnek Magyarország szempontjából.

A válaszokból az derült ki, hogy tökéletesen működik a kormánypropaganda, az emberek pont azoktól a dolgoktól tartanak leginkább, amitől a Fidesz szeretné. Ez abból is látszik, hogy mennyire más az Európai Unió és Brüsszel megítélése. Miután a magyarok jelentős része továbbra is pozitívan viszonyul az Unióhoz és a kormány sem akar mindig túl direkt konfrontációt az EU-val, ezért a plakátkampányokban „Brüsszel” a megállítandó főgonosz, nem az unió. Ezt pontosan tükrözik a kutatás eredményei: „Brüsszelt” másfélszer annyian tartják fenyegetőnek, mint az Európai Uniót. 

Az is látszik, hogy míg a Fidesz szavazói majdnem az összes felsorolt fenyegetést súlyosabbnak érzik, mint a többi párt támogatói, addig Oroszországtól például ők tartanak a legkevésbé.

 A Medián szeptember 15. és 20. között 1200 fős reprezentatív mintán, személyes megkereséssel végzett felmérést.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.