A magyarok többsége pont attól fél a legjobban, amitől a kormány szeretné

2017 október 4., szerda 14:15
455

Magyarországon több ember tart az Európai Uniótól mint Oroszországtól, az oroszokat pedig a Fidesz szavazói találják a legkevésbé fenyegetőnek.

A Medián közvélemény-kutatói a 444 megbízásából arról kérdezték az embereket, hogy mit tartanak a legnagyobb fenyegetésnek Magyarország szempontjából.

A válaszokból az derült ki, hogy tökéletesen működik a kormánypropaganda, az emberek pont azoktól a dolgoktól tartanak leginkább, amitől a Fidesz szeretné. Ez abból is látszik, hogy mennyire más az Európai Unió és Brüsszel megítélése. Miután a magyarok jelentős része továbbra is pozitívan viszonyul az Unióhoz és a kormány sem akar mindig túl direkt konfrontációt az EU-val, ezért a plakátkampányokban „Brüsszel” a megállítandó főgonosz, nem az unió. Ezt pontosan tükrözik a kutatás eredményei: „Brüsszelt” másfélszer annyian tartják fenyegetőnek, mint az Európai Uniót. 

Az is látszik, hogy míg a Fidesz szavazói majdnem az összes felsorolt fenyegetést súlyosabbnak érzik, mint a többi párt támogatói, addig Oroszországtól például ők tartanak a legkevésbé.

 A Medián szeptember 15. és 20. között 1200 fős reprezentatív mintán, személyes megkereséssel végzett felmérést.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt