Ismét van Együtt-PM szövetség

politika
2017 október 04., 15:06
comments 196
link Forrás

Juhász Péter az Együtt elnöke és Szabó Tímea a Párbeszéd Magyarországért társelnöke jelentették be szerdán, hogy az eredetileg Bajnai Gordon által alapított Együtt, illetve az LMP-ből kivált párt 2018-ban is közösen vág neki a választásoknak. 

A két párt 2014 után külön utakon próbált politizálni, de nem sikerült előrelépniük, sőt:  ma mindkét párt támogatottságát 1 százalék körül mérik a kutatók. 

Az ellenzéki pártok közti egyeztetésre a két párt meghívta az LMP és a Momentum képviselőit is, de ők nem jelentek meg. 

Az együttműködést Új Pólusnak nevezték el. Szabó Tímea konkrétumként említette, hogy részletei még nincsenek kidolgozva a szövetségnek, de valószínűleg közös listán és közös jelölteket állítva indulnak majd el. Juhásszal együtt Szabó is arról beszélt, hogy minél szélesebb összefogásban érdekeltek. (HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.