A Las Vegas-i mészáros nője nem tudta, hogy mire készül "kedves, törődő" partnere

bűnügy
2017 október 05., 04:24
comments 44
A mészárlásra emlékezők mécsesei a Las Vegas-i Stripen 2017. október 4-én. Október 1-én éjjel Stephen Paddock a hotelszobája ablakából 58 embert agyonlőtt, csaknem ötszázat megsebesített a szemközti parkolóban rendzetett Route 91 Harvest countryfesztivál nézői közül.
photo_camera A mészárlásra emlékezők mécsesei a Las Vegas-i Stripen 2017. október 4-én. Október 1-én éjjel Stephen Paddock a hotelszobája ablakából 58 embert agyonlőtt, csaknem ötszázat megsebesített a szemközti parkolóban rendzetett Route 91 Harvest countryfesztivál nézői közül. Fotó: Drew Angerer/AFP

Bár az FBI továbbra se talált semmilyen kapcsolatot a Las Vegas-i mészárlás és a terrorizmus között, a helyi rendőrség szerint az 58 emberrel végző, majd ötszázat megsebesítő Stephen Paddocknak lehetett egy "titkos élete" is. Szerintük erre utal, hogy bizonyos jelek alapján úgy vélik, valójában menekülni készült a mészárlás után, eredendően nem akart végezni magával. Hogy ezt mi alapján feltételezik, azt nem osztották meg a nyilvánossággal.

Joseph Lombardo Clark megyei seriff szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Paddock a Mandalay Bay szálló parkolójában álló kocsijában robbanószert és 1600 töltényt találtak, hogy Paddock pár órával a lövöldözés előtt még szerencsejátékozott, és hogy egy héttel a mészárlás előtt az Ogden szállóban foglalt magának szobát. Akkor az Ogdennel szemközt rendeztek épp szabadtéri fesztivált a városban. De Lombardo maga is elismerte, hogy egyelőre nem értik, mi motiválta a gyilkost.

Marilou Danley a Las Vegas-i rendőrség által október 2-án nyilvánosságra hozott fényképvelvételen.
photo_camera Marilou Danley a Las Vegas-i rendőrség által október 2-án nyilvánosságra hozott fényképvelvételen. Fotó: -/AFP

Paddock barátnője, a volt kaszinói dolgozó Marilou Danley közben tagadta, hogy bármi sejtése lett volna Paddock tervéről. Mint mondta, fogalma se volt róla, hogy mit forral "kedves, törődő, csendes" partnere. Danley szerdán beszélt az FBI-jal, miután önként visszautazott az Egyesült Államokba Fülöp-szigeteki nyaralásáról. A nő beszélt a megrázkódtatásáról is, amit Paddock "szörnyű, leírhatatlan erőszakos cselekedete" okozott.

Danley az ügyvédje útján nyilvánosságra hozott közleményében azt írta, hogy Paddock semmi olyat nem mondott vagy tett, amit figyelmeztetésként lehetett volna értékelni. "Szerettem, és reméltem, hogy békében együtt élhetünk" - írta.

A vasárnap éjszakai mészárlás után a rendőrség a látókörükbe került személyként jellemezte Danley-t, akivel Paddock nem sokkal a lövöldözés után telefonon beszélt. A nő kedd este önként repült vissza a Fülöp-szigetekről Los Angelesbe, hogy beszélhessen az FBI-jal. Danleyt két hete Paddock lepte meg "olcsó jeggyel", hogy hazalátogathasson a családjához. A férfi később százezer dollárt is utalt a nőnek, Danley szerint azért, hogy házat vegyen belőle. "Hálás voltam, de őszintén azt hittem, hogy így akar szakítani velem. Az eszembe se jutott, hogy erőszakot tervezne bárki ellen" - mondta. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.