Evo Morales egy 3 m²-es sátorban fog éjszakázni Che Guevara halálának 50. évfordulóján

Evo Morales bolíviai elnök egy három négyzetméteres sátorban éjszakázik Che Guevara halálának 50. évfordulóján – közölte az ABI bolíviai hírügynökség. Bolívia szocialista elnöke az október 8-9-ére virradóra tervezi a sátrazást a néhai forradalmár emlékére.

Fotó: Thierry Charlier / AFP

A sátrat Vallegrande városa mellett állítják fel, mivel először itt temették el a földi maradványait Che Guevarának, aki 1967. október 8-án esett a bolíviai hadsereg fogságába, és másnap bírósági tárgyalás nélkül agyonlőtték.

Az elnöki sátrazás nem magánakció, Evo Morales a Che Guevara emlékének szentelt állami rendezvény keretén belül éjszakázik a szabadban. Bolívia ugyanis ötnapos állami rendezvénnyel emlékezik meg Che Guevaráról, az argentin származású kommunista gerillavezér tiszteletére rendezett ünnepet pedig maga Morales elnök rendelte el. Az ünnep csütörtökön kezdődik.

Vallegrande önkormányzata korábban azt közölte, hogy a helyi szállásokon már nincs szabad hely. A rendezvényeken részt vesznek a szintén szocialista Kuba és Venezuela alelnökei is.

A dél-amerikai állam hadseregének több egykori tagja viszont bojkottálná a forradalmár tiszteletére rendezett ünnepet, mivel Guevara és a gerillái véres harcot vívtak a bolíviai hadsereggel. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.