Jó reggelt! Már most tíz fok van, és ez délutánra meg is duplázódhat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Tessék, emberek, egy Brüsszelhez közeli erdő, a Forêt de Soignes ősszel.Fotó: Vincente Brassine/Flickr CC BY NC-ND 2.0

Ritka kellemes hajnalra ébredtünk egy csodálatos, majdnem teliholdas éjszaka után, Miskolcon például már most 14 fok van, de a budapesti tízre se lehet panasz az évnek ebben a szakában. Délelőtt eleinte még felhős lesz az ég, majd nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, és az ország legkeletibb végeit leszámítva szinte mindenhol kisüt a nap. Délelőtt még csak 13-17 fokra számíthatunk, délutánra viszont már 17-22 fokig melegedhet az idő, annál jobbat meg ki kívánhatna október elején.

Csütörtök éjjel aztán észak felől csapadékos, hűvös levegő érkezik az országba, így holnap már esőre és hűvösebbre kell készülni, de a hőmérsékletet hosszabb távon is még tíz fok fölött alakulnak majd.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.