Kocsmai balhé után letartóztatták, majd állítólag elengedték Kárpátalja hirhedt ukrán neonáci magyargyűlölőjét

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Rendőrkézre került a kárpátaljai magyarok egyik legagresszívabb ellensége, a 2011. óta fekete maszkban fáklyás, magyarriogató felvonulásokat szervező Karpatszka Szics nevű szélsőjobboldali félkatonai alakulat vezetője, de sajtóhírek szerint rövidesen elengedték.

A férfit csütörtökre virradóra, hajnali kettőkor tartóztatták le, miután bejelentés érkezett, hogy három férfi balhézik egy ungvári bárban. A kocsmához érkező rendőrök összetört berendezést, egy összevert és több könnyebben sérült vendéget találtak. Egy közeli téren aztán ráakadtak a három verekedőre, akik Sieg Heil kiáltásokkal támadtak rájuk. Az egyikük Tarasz Deak, a Karpatszka Szics vezetője volt, aki ellenállt a letartóztatásnak és bosszúval fenyegette meg az őt ennek ellenére elkapó rendőröket. A transkarpatia.net beszámolója szerint végig azzal fenyegette az őt elkapókat, hogy szolgálaton kívül ő fogja majd elkapni őket.

Ezzel párhuzamosan egy másik rendőri osztag letartóztatott egy másik agresszort a társaságból, akinél két kést és egy gázsprét találtak.

A Transkarpatia kirakott egy videót is arról, ahogyan a neonácik éppen megostromolnak egy ungvári szórakozóhelyet. Az nem világos, hogy ugyanarról a bárról van-e szó, mert a felvételen az agresszorok nem tudnak bejutni a helyiségbe.

Egy másik helyi bulvárlap szerint a hőbörgőket a kihallgatásuk után elengedte a rendőrség. Ők ezt a videót posztolták ki a kocsmaostromról, ami közben a támadók olyanokat kiabáltak - titokzatos okokból oroszul - hogy "megölünk mindenkit".