Steiner Kristófot összetévesztették egy agresszív koldussal

külföld
2017 október 05., 03:54
comments 255

A mostanában gasztróban utazó, régóta Izraelben élő közszereplő kedden rakott ki egy posztot Facebookra, melyben azt írja, letartóztatták, mert állítólag egy idős asszonyra támadt. A bejegyzésben arról mesél, hogy – a nő állításával ellentében – ő nem koldult az utcán, és nem kiabált rá csúnya szavakat, de mélységesen felháborítja, hogy bemondásra őrszobán végezhetik becsületes, ártatlan emberek.

Steiner Kristófot telefonon értük utol, aki most már tud röhögni az egészen, de azt azért tartja, hogy szerinte a letartóztatása körül sok minden nem volt rendben. Elmondta, épp egy tel-avivi bankban várt a sorára, amikor megjelent két rendőr. Amikor hozzá léptek, azt hitte, a kutya miatt akarják figyelmeztetni, állatot ugyanis nem lehetne bevinni az épületbe, de gyorsan kiderült, hogy nem Özge kutya okozta a bajt. A rendőrök elkérték Steiner telefonját, és közölték, ha nem adja oda, kénytelenek lesznek megbilincselni.

„Nyilvánvalóan összekevertek valakivel, aki nagyon hasonlít rám” 

– mesélte.

photo_camera Fotó: Steiner Kristóf / Facebook

Steiner állítása szerint tájékoztatták a jogairól, de végül nem engedték, hogy ezekkel éljen, így például ügyvédet sem tudott hívni, a kirendelt védőt pedig nem fogadta el. Kihallgatásáig több mint három órán át zárkában várta a sorsát. Azt mondta, azt is hiába kérte, hogy angolul beszéljenek vele, folyamatosan héberül szóltak hozzá.

Nagy nehezen végül csak kiderült, hogyan keveredhetett ekkora kalamajkába: egy nő, aki szintén a bankban várakozott éppen, felismerni vélte benne egy korábbi támadóját, állítólag Özge kutya póráza is segített neki az azonosításban. Azonnal ki is hívta a rendőrséget. A nő szerint Steiner pénzt és ételt követelt tőle, és amikor visszautasította, ököllel verte a kocsiját, a halálát kívánta, majd kutyája pórázával ütni kezdte. 

Steinert a rendőrök figyelmeztették, hogy ha megpróbálja kideríteni feljelentője kilétét, vagy ha csak megközelíti a fent említett bankot, azonnal 4000 sékeles (úgy 300 ezer forintos) büntetést kell fizetnie. Ha a nyomozás során tisztázódik, hogy mégsem ő volt az elkövető, annak lezárulta után természetesen beperelheti a nőt.

Steiner Kristóf azt mondja, már tud nevetni a helyzet abszurditásán, és 

nagyon várja, hogy megkapja a fotókat, amiket a rabosításkor készítettek róla, 

de biztos abban, hogy egy ilyen szituáció egy csomó más ember számára komoly traumát jelentett volna.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.