Ajándékugrást szervezett a feleségének, aztán megbabrálta az ernyőket, hogy azok ne nyíljanak ki

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Victoria Cilliers az Egyesült Királyság egyik legjobb ejtőernyőse, több mint kétezer ugráson van túl. A férjétől kapott egy ajándékugrást, amibe majdnem belehalt, mert nem nyílt sem a fő-, sem a tartalékernyője. 

A nő a rutinjának köszönheti, hogy túlélte az 1200 méteres zuhanást. Szabadesés közben tudott valamennyit lassítani sebességén, és sikerült elnavigálnia magát egy betonút közeléből, így egy mezőn landolt. Sérülései így is súlyosak, több bordája és medencecsontja is eltört.

A férjet most állították bíróság elé a 2015-ben történt ügyben, és két gyilkossági kísérlettel is vádolják. Az ejtőernyős a merénylet előtt két héttel a gázcsapot hagyta nyitva, amit az akkor még teljesen gyanútlan felesége észrevett, és viccelődve kérdezte meg tőle telefonon, hogy meg akarta-e ölni. 

A szakértőknek eleve gyanús volt, hogy az ernyőt nyitó létfontosságú alkatrészek hiányoztak, szinte biztosra vették, hogy azokat szándékosan távolították el. Az ügyben nyomozó rendőrök a sportolónő férjének telefonjából derítették ki, hogy a férfinak két nővel is viszonya volt, egyiküknek azt írta, hamarosan hatalmas áldozatot fog hozni érte. Ha meghal a felesége a balesetnek álcázott merényletben, akkor a nő életbiztosítása után 42 millió forintot kapott volna. (Independent)

Szőke Dániel

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.