Ajándékugrást szervezett a feleségének, aztán megbabrálta az ernyőket, hogy azok ne nyíljanak ki

Victoria Cilliers az Egyesült Királyság egyik legjobb ejtőernyőse, több mint kétezer ugráson van túl. A férjétől kapott egy ajándékugrást, amibe majdnem belehalt, mert nem nyílt sem a fő-, sem a tartalékernyője. 

A nő a rutinjának köszönheti, hogy túlélte az 1200 méteres zuhanást. Szabadesés közben tudott valamennyit lassítani sebességén, és sikerült elnavigálnia magát egy betonút közeléből, így egy mezőn landolt. Sérülései így is súlyosak, több bordája és medencecsontja is eltört.

A férjet most állították bíróság elé a 2015-ben történt ügyben, és két gyilkossági kísérlettel is vádolják. Az ejtőernyős a merénylet előtt két héttel a gázcsapot hagyta nyitva, amit az akkor még teljesen gyanútlan felesége észrevett, és viccelődve kérdezte meg tőle telefonon, hogy meg akarta-e ölni. 

A szakértőknek eleve gyanús volt, hogy az ernyőt nyitó létfontosságú alkatrészek hiányoztak, szinte biztosra vették, hogy azokat szándékosan távolították el. Az ügyben nyomozó rendőrök a sportolónő férjének telefonjából derítették ki, hogy a férfinak két nővel is viszonya volt, egyiküknek azt írta, hamarosan hatalmas áldozatot fog hozni érte. Ha meghal a felesége a balesetnek álcázott merényletben, akkor a nő életbiztosítása után 42 millió forintot kapott volna. (Independent)

Szőke Dániel

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.