Ajándékugrást szervezett a feleségének, aztán megbabrálta az ernyőket, hogy azok ne nyíljanak ki

külföld
2017 október 06., 16:15
comments 331

Victoria Cilliers az Egyesült Királyság egyik legjobb ejtőernyőse, több mint kétezer ugráson van túl. A férjétől kapott egy ajándékugrást, amibe majdnem belehalt, mert nem nyílt sem a fő-, sem a tartalékernyője. 

A nő a rutinjának köszönheti, hogy túlélte az 1200 méteres zuhanást. Szabadesés közben tudott valamennyit lassítani sebességén, és sikerült elnavigálnia magát egy betonút közeléből, így egy mezőn landolt. Sérülései így is súlyosak, több bordája és medencecsontja is eltört.

A férjet most állították bíróság elé a 2015-ben történt ügyben, és két gyilkossági kísérlettel is vádolják. Az ejtőernyős a merénylet előtt két héttel a gázcsapot hagyta nyitva, amit az akkor még teljesen gyanútlan felesége észrevett, és viccelődve kérdezte meg tőle telefonon, hogy meg akarta-e ölni. 

A szakértőknek eleve gyanús volt, hogy az ernyőt nyitó létfontosságú alkatrészek hiányoztak, szinte biztosra vették, hogy azokat szándékosan távolították el. Az ügyben nyomozó rendőrök a sportolónő férjének telefonjából derítették ki, hogy a férfinak két nővel is viszonya volt, egyiküknek azt írta, hamarosan hatalmas áldozatot fog hozni érte. Ha meghal a felesége a balesetnek álcázott merényletben, akkor a nő életbiztosítása után 42 millió forintot kapott volna. (Independent)

Szőke Dániel

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.