Bíróság elé állították a tinit, aki bejutott a CIA és az FBI fejeseinek gépébe

15 évesen, saját otthoni gépéről hackelte meg a CIA igazgatójának, és az FBI igazgatóhelyettesének gépét is 2015-ben az a leicestershire-i fiú, akit most állítottak bíróság elé.

A most 18 éves Kane Gamble több mint 8 hónapon át válogatta össze célpontjainak listáját, melyen rajta volt többek között az USA belbiztonsági minisztere és Barack Obama Nemzeti Hírszerzésének igazgatója is.

A végül 2016 februárjában letartóztatott fiút rengeteg bűncselekménnyel vádolják, többek között azzal, hogy megpróbált bejutni az Amerikai Igazságügyi Minisztérium belső rendszerébe is.

Az ügyvédje szerint autizmussal élő tinédzsert a bíró a végső ítélethirdetésig feltételesen szabad lábra helyezte, mert szerinte ez egy rendkívül nyomasztó ügy, amely rengeteg kérdést vet fel. A fiú használhatja a számítógépét és a telefonját is, de az ügyvédje szerint éppen ez mutatja, hogy jó útra tért, mert az elmúlt két évben nem követett el bűncselekményeket. (Telegraph)

Szőke Dániel

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.