Évtizedeken át zaklathatta a nőket Hollywood egyik legmenőbb producere

2017 október 6., péntek 7:37
75

Egyre nagyobbra dagad az a botrány, mely a The New York Times cikkének megjelenésével kezdődött. A lap újságírója hosszan ír Hollywood egyik legnagyobb hatalmú producere, Harvey Weinstein sötét oldaláról, arról, hogyan zaklatta az elmúlt 30 évben nemcsak  kollégáit, de olyan ismert színésznőket is, mint Ashley Judd vagy Rose McGowan.

A cikk megjelenését követően a 65 éves producer bejelentette, bizonytalan időre szabadságra megy, és megpróbálja helyretenni az életét. Weinstein nem tagadta le teljesen a cikkben írtakat, közleményében azt írja, már érti, milyen sok fájdalmat okozhatott a múltban kollégáinak, és ezért őszintén bocsánatot kér. A producer a történteket azzal magyarázza, hogy karriere kezdetén, a hatvanas-hetvenes években teljesen mások voltak a szokások, de persze ma már tudja, hogy ezt nem használhatja kifogásként.

„Nagyon tisztelek minden nőt, és sajnálom, ami történt”

– írja a producer, aki állítja, egy ideje már rájött, hogy jobb emberré kell válnia, és azokkal is máshogy bánik már, akikkel együtt dolgozott. 

A nagy bocsánatkérés ellenére azért már mozgosította ügyvédeit, állítólag azért, mert a The New York Times cikkében vannak olyan állítások is, melyen nem igazak, vagy torzítják a múltban történteket.

Harvey Weinstein olyan filmek producere, mint a Ponyvaregény, a Szerelmes Shakespeare vagy Az angol beteg. Házas, öt gyereke van.

Címlapfotó: Earl Gibson III/Getty Images

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt