Évtizedeken át zaklathatta a nőket Hollywood egyik legmenőbb producere

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egyre nagyobbra dagad az a botrány, mely a The New York Times cikkének megjelenésével kezdődött. A lap újságírója hosszan ír Hollywood egyik legnagyobb hatalmú producere, Harvey Weinstein sötét oldaláról, arról, hogyan zaklatta az elmúlt 30 évben nemcsak  kollégáit, de olyan ismert színésznőket is, mint Ashley Judd vagy Rose McGowan.

A cikk megjelenését követően a 65 éves producer bejelentette, bizonytalan időre szabadságra megy, és megpróbálja helyretenni az életét. Weinstein nem tagadta le teljesen a cikkben írtakat, közleményében azt írja, már érti, milyen sok fájdalmat okozhatott a múltban kollégáinak, és ezért őszintén bocsánatot kér. A producer a történteket azzal magyarázza, hogy karriere kezdetén, a hatvanas-hetvenes években teljesen mások voltak a szokások, de persze ma már tudja, hogy ezt nem használhatja kifogásként.

„Nagyon tisztelek minden nőt, és sajnálom, ami történt”

– írja a producer, aki állítja, egy ideje már rájött, hogy jobb emberré kell válnia, és azokkal is máshogy bánik már, akikkel együtt dolgozott. 

A nagy bocsánatkérés ellenére azért már mozgosította ügyvédeit, állítólag azért, mert a The New York Times cikkében vannak olyan állítások is, melyen nem igazak, vagy torzítják a múltban történteket.

Harvey Weinstein olyan filmek producere, mint a Ponyvaregény, a Szerelmes Shakespeare vagy Az angol beteg. Házas, öt gyereke van.

Címlapfotó: Earl Gibson III/Getty Images

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.