Nemzetközi civil szervezet kapta a Nobel-békedíjat

Péntek délelőtt jelentették be Oslóban, hogy az idei Nobel-békedíjat az ICAN nevű, a nukleáris fegyverek ellen küzdő szervezet, az International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) kapja.

A döntést azzal indokolják, hogy a szervezet hatékonyan hívja fel a figyelmet arra, milyen humanitárius katasztrófát okozhatnak a nukleáris fegyverek. Tevékenységüket különösen fontosnak tartják most, amikor Észak-Korea atomkísérleteit egyre nagyobb aggodalommal figyeli a világ. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.