Szobrot kapott Göncz Árpád

POLITIKA
2017 október 06., 15:39
comments 166

Mintegy 500 ember gyűlt össze Göncz Árpád szobrának péntek délutáni avatásán, Óbudán. Göncz 1990 - 2000 között volt Magyarország köztársasági elnöke. Két évvel ezelőtt, 2015 október 6-án hunyt el, akkor többek között felidéztük két önmagáról szóló mondását is:

  • „Én egy rohadt forradalmár vagyok.”
  • „Magyarország nagypapájának érzem magam.”

A szoboravatón beszédet mondott Gönczöl Katalin volt ombudsman és Bojár Gábor üzletember, fellépett Koncz Zsuzsa, Bródy János és Jordán Tamás is. A szobrot Jovánovics György készítette.

Göncz Árpád szobra.
photo_camera Göncz Árpád szobra. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az avatáson a politikusok közül megjelent Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, Karácsony Gergely zuglói polgármester (Párbeszéd párt), Görgey Gábor volt oktatási miniszter, Suchman Tamás volt privatizációs miniszter, Mécs Imre volt SZDSZ-es és MSZP-s képviselő, aki Göncz Árpáddal együtt raboskodott Vácon 56 után, Kósáné Kovács Magda volt MSZP-s politikus és Kunhalmi Ágnes jelenlegi MSZP-s politikus is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.