Cseresnyés államtitkár: elhanyagolt kertek helyett, kiviültetvényt!!4

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Magyarország legnagyobb kiviültetvényén, a Becsehely melletti négyhektáros területen kezdődik a szüret, amit sajtótájékoztatóval ünnepeltek. A családi gazdaság feje, Miklós Ákos Márton az MTI-nek elmondta, hogy idén várhatóan 13-14 tonnát szednek majd, a teljes termést egy nemzetközi nagykereskedelmi lánc vásárolja fel. Miklós szerint a Nagykanizsa-Letenye-Lenti vonalon húzódó dombvidéken ideálisak a kivitermesztéshez a viszonyok. Hozzátette, nem a globális felmelegedés miatt alakult így, szerinte 

évtizedek óta lehetett volna ott kivit termeszteni, csak erre senki nem jött rá. 

A szüreti sajtótájékoztatón a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára, a Mura Program miniszteri biztosa is beszédet mondott. Cseresnyés Péter kijelentette, hogy 

"az országosan is egyedülálló kiviültetvény is azt mutatja, hogy az elhagyott szőlőültetvények és zártkerti ingatlanok újrahasznosításához a kivit is sikerrel alkalmazhatják."

Illusztráció. Fotó: kkfoto.hu

Hozzátette, a becsehelyi ültetvény eredményei láttán már most lenne 10-20 hektárnyi további terület, amelyen más gazdálkodók ugyancsak kivitermesztésbe fognának, 

"küzdünk azért, hogy támogatható telepítésű növény legyen a kivi." 

(MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.