Közönséges bulvárkacsa, hogy a kormány a választás után nekimenne a Lidlnek, az Aldinak és a Tescónak

2017 október 7., szombat 6:45
260

Szathmáry Kristóf államtitkár szerint „semmiféle titkos terv nincs, közönséges bulvárkacsa az, amit a Magyar Nemzet bedobott, hogy a 2018-as választások után kerülhet sor „Orbán Viktor nagy tervének” befejezésére, amikor a kormány az élelmiszer-kereskedelemben kiszorítja a külföldi üzletláncokat.”

Ezt a politikus a Magyar Időkkel közölte, miután pénteken a Magyar Nemzet arról írt, már érkeznek telefonos megkeresések a külföldi cégek tulajdonosaihoz, „hogy jobban teszik, ha időben eladják érdekeltségeiket, amikor megkeresik őket”.

A kiskereskedelem az egyik olyan szektor, ami Orbán Viktor szerint a bankok, a média és az energia mellett többségében nemzeti tulajdonban kell, hogy maradjon, de ebbe a területbe a kormánynak „eddig beletört a foga”.

Jóllehet az utóbbi években sok mindent megtett azért a kormány, hogy a Coop, a Reál és a CBA nagyobb szelethez jusson, hiába a tulajdoni arány 50%-a, a szektorból származó bevételekből nem részesülnek ilyen arányban, a piacot továbbra is a Tesco, az Auchan, a Spar, a Lidl és az Aldi uralja. (MN/24/MI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt