Közönséges bulvárkacsa, hogy a kormány a választás után nekimenne a Lidlnek, az Aldinak és a Tescónak

Tbg
gazdaság
2017 október 07., 06:45
comments 258

Szathmáry Kristóf államtitkár szerint „semmiféle titkos terv nincs, közönséges bulvárkacsa az, amit a Magyar Nemzet bedobott, hogy a 2018-as választások után kerülhet sor „Orbán Viktor nagy tervének” befejezésére, amikor a kormány az élelmiszer-kereskedelemben kiszorítja a külföldi üzletláncokat.”

Ezt a politikus a Magyar Időkkel közölte, miután pénteken a Magyar Nemzet arról írt, már érkeznek telefonos megkeresések a külföldi cégek tulajdonosaihoz, „hogy jobban teszik, ha időben eladják érdekeltségeiket, amikor megkeresik őket”.

A kiskereskedelem az egyik olyan szektor, ami Orbán Viktor szerint a bankok, a média és az energia mellett többségében nemzeti tulajdonban kell, hogy maradjon, de ebbe a területbe a kormánynak „eddig beletört a foga”.

Jóllehet az utóbbi években sok mindent megtett azért a kormány, hogy a Coop, a Reál és a CBA nagyobb szelethez jusson, hiába a tulajdoni arány 50%-a, a szektorból származó bevételekből nem részesülnek ilyen arányban, a piacot továbbra is a Tesco, az Auchan, a Spar, a Lidl és az Aldi uralja. (MN/24/MI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.