A megerőszakolójával együtt kell nevelnie nyolcéves gyerekét egy 21 éves michigani nőnek

bűnügy
2017 október 08., 08:51
comments 207
Christopher Mirasolo, aki a bíróság szerint áldozatával közösen felügyelheti erőszakból fogant gyermekét.
photo_camera Christopher Mirasolo, aki a bíróság szerint áldozatával közösen felügyelheti erőszakból fogant gyermekét. Fotó: Michigan Department of Corrections, public domain

Egy michigani bíró, Gregory S. Ross az anya és áldozat megkérdezése nélkül adott közös felügyeleti jogot a nemi erőszakból született gyermek felett az erőszakolónak. A 27 éves Christopher Mirasolo apaságát egy DNS-vizsgálat igazolta, amit az anya tudtán kívül, a gyermekellátáshoz kapott segély felülvizsgálatakor rutinszerűen végeztek el.

Mirasolo az áldozatvédelmi okokból rejtett személyazonosságú anya ügyvédje, Rebecca Kiessling szerint 12 éves korában rabolta el védencét 13 éves nővére és egy barátjuk társaságában. Két napig tartotta őket fogva egy üresen álló házban. Egy hónappal az emberrablás után tartóztatták le, amikor áldozata teherbe esett.

Mirasolo akkor vádalkut kötött, így nem nemi erőszakért ítélték el. Végül csak fél évet kellett letöltenie egyéves büntetéséből. Azóta egy másik 13-15 év közti lány elleni szexuális támadás miatt négy évet ült börtönben.

Kiessling szerit Ross bíró ügyfele meghallgatása nélkül döntött, nem kérte az áldozat hozzájárulását a megosztott felügyelethez. Ügyfele csak akkor értesült az eljárásról, amikor hivatalos értesítést kapott arról, hogy a bírósági eljárás idején nem hagyhatja el otthona 160 kilométeres körzetét. Kiesling most a gyermekáldozatok védelméről szóló szövetségi törvényre hivatkozva kér védelmet ügyfelének támadójától, akivel a bíróság ítélete szerint megosztva kéne nevelnie gyermekét. (Detroit News via The Daily Dot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.