A megerőszakolójával együtt kell nevelnie nyolcéves gyerekét egy 21 éves michigani nőnek

Christopher Mirasolo, aki a bíróság szerint áldozatával közösen felügyelheti erőszakból fogant gyermekét.Fotó: Michigan Department of Corrections, public domain

Egy michigani bíró, Gregory S. Ross az anya és áldozat megkérdezése nélkül adott közös felügyeleti jogot a nemi erőszakból született gyermek felett az erőszakolónak. A 27 éves Christopher Mirasolo apaságát egy DNS-vizsgálat igazolta, amit az anya tudtán kívül, a gyermekellátáshoz kapott segély felülvizsgálatakor rutinszerűen végeztek el.

Mirasolo az áldozatvédelmi okokból rejtett személyazonosságú anya ügyvédje, Rebecca Kiessling szerint 12 éves korában rabolta el védencét 13 éves nővére és egy barátjuk társaságában. Két napig tartotta őket fogva egy üresen álló házban. Egy hónappal az emberrablás után tartóztatták le, amikor áldozata teherbe esett.

Mirasolo akkor vádalkut kötött, így nem nemi erőszakért ítélték el. Végül csak fél évet kellett letöltenie egyéves büntetéséből. Azóta egy másik 13-15 év közti lány elleni szexuális támadás miatt négy évet ült börtönben.

Kiessling szerit Ross bíró ügyfele meghallgatása nélkül döntött, nem kérte az áldozat hozzájárulását a megosztott felügyelethez. Ügyfele csak akkor értesült az eljárásról, amikor hivatalos értesítést kapott arról, hogy a bírósági eljárás idején nem hagyhatja el otthona 160 kilométeres körzetét. Kiesling most a gyermekáldozatok védelméről szóló szövetségi törvényre hivatkozva kér védelmet ügyfelének támadójától, akivel a bíróság ítélete szerint megosztva kéne nevelnie gyermekét. (Detroit News via The Daily Dot)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.