Csalódott a Momentumban Bojár Gábor

POLITIKA
2017 október 08., 12:20

A Graphisoft alapítója, a Széchenyi- és Gábor Dénes-díjas Bojár Gábor fizikus-üzletember szerint Botka lemondásával az MSZP elvesztette "a demokratikus ellenzék vezetésének szerepét", a többi ellenzéki pártnak viszont lehetőséget jelent a szocialisták tekintélyvesztése.

Bojár a 168 órának adott interjút. Elmondta, hogy szerinte rengeteg olyan választó van, aki sem az MSZP-re, sem Gyurcsányra nem akar szavazni. Ezért többletszavazatot "a kisebb demokratikus pártoknak az úgynevezett új pólus szövetsége" hozhat, mert nekik külön-kölön kicsi az esélyük a parlamentbe jutásra. Épp ezért okozott neki "nagy csalódást" a Momentum, ami elzárkozik az együttműködéstől. "Ez számomra azt jelenti, hogy a 2018-as kormányváltásról már lemondtak, és a párt vélt hosszú távú érdekeit fontosabbnak tartják, mint az ország történelmi érdekét" - mondta.

Az interjúban még beszélt arról is, hogy szerinte Orbán annyira ellenzi az európai integrációt, hogy a végén ki fogja vezetni Magyarországot az Európai Unióból. És arról is, hogy azért támogat nyiltan politikai pártokat, mert ezzel is bátorítani akar másokat szimpátiájuk felvállalására, "hiszen erről szól a demokrácia".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.