Csalódott a Momentumban Bojár Gábor

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Graphisoft alapítója, a Széchenyi- és Gábor Dénes-díjas Bojár Gábor fizikus-üzletember szerint Botka lemondásával az MSZP elvesztette "a demokratikus ellenzék vezetésének szerepét", a többi ellenzéki pártnak viszont lehetőséget jelent a szocialisták tekintélyvesztése.

Bojár a 168 órának adott interjút. Elmondta, hogy szerinte rengeteg olyan választó van, aki sem az MSZP-re, sem Gyurcsányra nem akar szavazni. Ezért többletszavazatot "a kisebb demokratikus pártoknak az úgynevezett új pólus szövetsége" hozhat, mert nekik külön-kölön kicsi az esélyük a parlamentbe jutásra. Épp ezért okozott neki "nagy csalódást" a Momentum, ami elzárkozik az együttműködéstől. "Ez számomra azt jelenti, hogy a 2018-as kormányváltásról már lemondtak, és a párt vélt hosszú távú érdekeit fontosabbnak tartják, mint az ország történelmi érdekét" - mondta.

Az interjúban még beszélt arról is, hogy szerinte Orbán annyira ellenzi az európai integrációt, hogy a végén ki fogja vezetni Magyarországot az Európai Unióból. És arról is, hogy azért támogat nyiltan politikai pártokat, mert ezzel is bátorítani akar másokat szimpátiájuk felvállalására, "hiszen erről szól a demokrácia".

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.