Csalódott a Momentumban Bojár Gábor

A Graphisoft alapítója, a Széchenyi- és Gábor Dénes-díjas Bojár Gábor fizikus-üzletember szerint Botka lemondásával az MSZP elvesztette "a demokratikus ellenzék vezetésének szerepét", a többi ellenzéki pártnak viszont lehetőséget jelent a szocialisták tekintélyvesztése.

Bojár a 168 órának adott interjút. Elmondta, hogy szerinte rengeteg olyan választó van, aki sem az MSZP-re, sem Gyurcsányra nem akar szavazni. Ezért többletszavazatot "a kisebb demokratikus pártoknak az úgynevezett új pólus szövetsége" hozhat, mert nekik külön-kölön kicsi az esélyük a parlamentbe jutásra. Épp ezért okozott neki "nagy csalódást" a Momentum, ami elzárkozik az együttműködéstől. "Ez számomra azt jelenti, hogy a 2018-as kormányváltásról már lemondtak, és a párt vélt hosszú távú érdekeit fontosabbnak tartják, mint az ország történelmi érdekét" - mondta.

Az interjúban még beszélt arról is, hogy szerinte Orbán annyira ellenzi az európai integrációt, hogy a végén ki fogja vezetni Magyarországot az Európai Unióból. És arról is, hogy azért támogat nyiltan politikai pártokat, mert ezzel is bátorítani akar másokat szimpátiájuk felvállalására, "hiszen erről szól a demokrácia".

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.