Olaszországban őrizetbe vették a marseille-i késelő testvérét

Terrorizmus
2017 október 8., 16:20
comments 59

Az olasz terrorizmusellenes nyomozó-igazgatóság (Digos) őrizetbe vette Ahmed Hanadzsi, az október 1-i marseille-i késes merényletet elkövető tunéziai férfi egyik fivérét Ferrara városában.

Anis Hanadzsi ellen a francia hatóságok a merénylet után nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Az Emilia-Romagna tartománybeli Ferrarában történt szombati hatósági akcióról a Digos semmilyen információt nem közölt, de olasz sajtóértesülések szerint a férfi a testvére marseille-i merénylete után hagyta el Tunéziát, hajóval átkelt Szicíliába, majd innen jutott el Ferraráig.

Ahmed Hanadzsi másik két fivérét, Emma és Anouar Hanadzsit Tunéziában vették őrizetbe. Ezt a tunéziai hatóságok közölték, de olasz sajtókommentárok szerint az a bejelentés nem vehető biztosra.

A 30 éves Ahmed Hanadzsi egy héttel ezelőtt a dél-franciaországi Marseille főpályaudvaránál késelt meg két nőt „Allah akbar!” kiáltással. A férfit járőröző katonák lőtték le. Mint kiderült, Ahmed Hanadzsi 2008 és 2014 között a közép-olaszországi Apriliában egy olasz nővel élt házasságban. Utoljára késő tavasszal járt a városban. Az olasz hatóságok kezdetben Anouar Hanadzsit keresték, mivel úgy értesültek, hogy Apriliában vagy Róma térségében tartózkodik.

Az olasz hatóságok Ahmed Hanadzsi olasz exfelesége ellen is vizsgálatot indítottak terrorizmus pártolása címén. A nő most a volt férje tunéziai szülővárosában él. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt