Olaszországban őrizetbe vették a marseille-i késelő testvérét

Az olasz terrorizmusellenes nyomozó-igazgatóság (Digos) őrizetbe vette Ahmed Hanadzsi, az október 1-i marseille-i késes merényletet elkövető tunéziai férfi egyik fivérét Ferrara városában.

Anis Hanadzsi ellen a francia hatóságok a merénylet után nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Az Emilia-Romagna tartománybeli Ferrarában történt szombati hatósági akcióról a Digos semmilyen információt nem közölt, de olasz sajtóértesülések szerint a férfi a testvére marseille-i merénylete után hagyta el Tunéziát, hajóval átkelt Szicíliába, majd innen jutott el Ferraráig.

Ahmed Hanadzsi másik két fivérét, Emma és Anouar Hanadzsit Tunéziában vették őrizetbe. Ezt a tunéziai hatóságok közölték, de olasz sajtókommentárok szerint az a bejelentés nem vehető biztosra.

A 30 éves Ahmed Hanadzsi egy héttel ezelőtt a dél-franciaországi Marseille főpályaudvaránál késelt meg két nőt „Allah akbar!” kiáltással. A férfit járőröző katonák lőtték le. Mint kiderült, Ahmed Hanadzsi 2008 és 2014 között a közép-olaszországi Apriliában egy olasz nővel élt házasságban. Utoljára késő tavasszal járt a városban. Az olasz hatóságok kezdetben Anouar Hanadzsit keresték, mivel úgy értesültek, hogy Apriliában vagy Róma térségében tartózkodik.

Az olasz hatóságok Ahmed Hanadzsi olasz exfelesége ellen is vizsgálatot indítottak terrorizmus pártolása címén. A nő most a volt férje tunéziai szülővárosában él. (MTI)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.