A román biztos szerint nem kéne a polgárokat büntetni a kormányaik miatt

európai unió
2017 október 09., 13:53
comments 107

Corina Cretu, az  EU regionális politikai biztosa hétfőn egy újságírói kérdésre válaszolva mondta el, szerinte nem jó, hogy a polgárokat és a felzárkóztatási politika más haszonélvezőit büntetik kormányaik hibái miatt - írja a Bruxinfo.

A román biztos ellenzi a kohéziós politikai kifizetések szankcióként való alkalmazását azokkal a tagállamokkal szemben, amelyek a jogállamiság vagy a migráció terén nem felelnek meg a közös elvárásoknak.

„Tartanunk kell magunkat az uniós szerződéshez, és egy külön mechanizmust kellene erre a célra létrehozni” - mondta Corina Cretu, és hozzátette, ha bármilyen árukapcsolás is létrejönne 2020 után egyfelől a jogállami elvek betartása és az európai ügyészségben való részvétel, másfelől a források elosztása között, az nem korlátozódhat szimplán a kohéziós politikára, hanem a büdzsé egészére kell, hogy kiterjedjen.

Cretu júniusban egy sajtótájékoztatón az EU-s pénzek magyarországi felhasználásával kapcsolatban azt mondta

Romániában lecsuknák a miniszterelnököt, ha vejének ítélné a közbeszerzéseket.

Címlapfotó: AFP PHOTO/JOHN THYS / AFP / JOHN THYS


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.