Alföldi: Rendes fasisztoid irányba mennek a dolgok az országban

politika
2017 október 09., 05:48
comments 281

Antiszemita érzelmekre játszik a kormány a Soros-plakátokkal, sorosozással, mert az ebben az ország mindig kifizetődik, mondta Alföldi Róbert az Azonnali.hu-nak adott interjújában. Szerinte 

"rendes fasisztoid irányba mennek a dolgok az országban."

A rendező szerint ahogy közeledik a választás, csak még tovább durvul a helyzet.

"Nem csak plakátok vannak, hanem már mindenhol Soros van, mindenhol Sorost látják. De nem ez a probléma. A probléma az, ami ebből következik,"

mondta. Jó példa erre az őcsényi ügy: "az tökéletes képet mutat az országról, a fogalmak teljes zűrzavaráról." Az ember csak kapkodja a fejét, teszi hozzá Alföldi, "miközben egyre szomorúbb és kétségbeesettebb."

A beszélgetés során a média mai Magyarországi helyzete is szóba került, ami a rendező szerint pont olyan mint a színházi életé: 

"elfogadod vagy nem fogadod el a helyzetet? És ha nem fogadod el, akkor kirúgunk vagy elmész magadtól."

Már csak néhány csatorna maradt, ami nem a kormányzati propagandát szolgálja Alföldi szerint. És ami nem azt nyomja, 

"amit a kormány szeretne, azt előbb-utóbb ellehetetlenítik, megveszik, átalakítják vagy bezárják."

Mindenki utólag bátor és mindenki csak a Facebookon bátor, teszi hozzá, összefogás meg sehol és semmiben sincs. Kormányváltás nem lesz szerinte tavasszal, 

"sőt, azt gondolom, hogy kétharmaddal fog nyerni a Fidesz, ha nem négyötöddel."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.