Csaliként használták volna Angelina Jolie-t a háborús bűnös elfogásához

külföld
2017 október 09., 15:21
comments 44

A Nemzetközi büntetőbíróságról (ICC) kiszivárgott néhány email, melyek szerint egy időben komolyan fontolgatták, hogy a színésznő segítségével cserkészik be a háborús bűnök elkövetésével vádolt ugandai hadúr, az Úr Ellenállási Hadserege nevű gerillacsoport vezérét - erről a VICE ír. 

A brutális tetteiről hírhedt Joseph Kony nevét 2012-ben tanulta meg a világ fele egy ellentmondásos kampány után. 

A brit Sunday Times a hétvégén közölte a Nemzetközi büntetőbíróság akkori ügyésze,  Luis Moreno-Ocampo és Angelina Jolie közötti levélváltást, melyben komolyan arról beszélgetnek, a színésznő segítségével talán ki tudnák csalogatni Konyt a Közép-afrikai Köztársaságból. A terv szerint a 2005 óta rejtőzködő hadurat vacsorázni hívta volna Jolie, a társaságukban lett volna a színésznő férje, Brad Pitt is. Az emailek alapján Jolie az elején nagyon lelkes volt, de aztán kicsit elbizonytanodott. Azt írta, férje is támogatja a tervet, de azért még találják ki a megvalósítás részleteit. A Sunday Times szerint az emailváltások egyre ritkábbá váltak, mire Ocampo azt írta színésznőnek:  

„Drága Angie, remélem, jól vagy. Hiányzol.”

Erre Jolie már nem válaszolt, és miután az ügyész az asszisztensének írt arról, mennyire szereti a színésznőt, meg is változtatta az emailcímét.

Címlapfotó: AFP PHOTO / CARL COURT


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.