Egyre durvább a médiaháború Oroszország és Amerika között

2017 október 9., hétfő 21:37
23

Kezd nagyon elmérgesedni a viszony Moszkva és Washington között, mióta az Egyesült Államok azzal vádolja az oroszokat, beavatkoztak az amerikai választásokba - erről a Financial Times ír. 

A Szabad Európához tartozó orosz nyelvű hírportál, a Current Time hétfőn közölt egy levelet, melyet az orosz igazságügyi minisztériumtól kaptak, és amelyben arról értesítik a szerkesztőséget, hogy külföldi ügynöknek minősítenék őket. A levélben azt írják, egy orosz törvény értelmében ezt megtehetik olyan sajtótermékekkel szemben, melyek olyan országban működnek, ahol korlátozzák az orosz média működését.

A lépés valószínűleg annak köszönhető, hogy a Kreml egyre jobban igyekszik reagálni arra a nyomásra, melyet az Egyesült Államok az olyan angol nyelvű, orosz propaganda-kiadványokra helyez, mint az RT vagy a Sputnik.  Margarita Simonyan, az RT és a Sputnik szerkesztője szerint az FBI azt akarja elérni, hogy a tévécsatornát és a hírügynökséget is külföldi ügynökként regisztrálják az Egyesült Államokban.

Az angol nyelvű orosz propaganda-médiára azóta szálltak rá jobban, mióta az amerikai hírszerzés azzal vádolja őket, jelentős szerepet játszottak abban a kampányban, mellyel befolyásolták az amerikai elnökválasztás eredményét, és amelynek részben köszönhető lehet Donald Trump megválasztása. 

Az RT és a Sputnik jelentős apparátussal működik Amerikában, és állítják, ők csak arra hívják fel a figyelmet, amit az Egyesült Államok újságírói elhallgatnak. 

Andrej Klimov, az állami szuverenitás védelmére és a belügyekbe való beavatkozás megelőzésére felállított felsőházi ideiglenes bizottság elnöke hétfőn arra kérte a bűnüldöző hatóságokat, tegyenek javaslatot arra, mi legyen a válaszlépés az RT-t érő támadásra.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt