Emojimamuszokba rejtették a surranókat a hamaszosok

Rikítósárga és mélybarna, emojikkal díszített mamuszokba rejtve próbált katonai surranókat csempészni a gázai övezetbe a területet kormányzó terrorista csoport, a Hamasz. A szállítmányuk azonban fennakadt az izraeli védelmi minisztérium alá tartozó Átkelési Hatóság, a palesztin területek határait védő vámőrséggel kevert határőrség ellenőrein.

A Times of Israel beszámolója szerint több ezer fekete, olajzöld és terepmintás Magnzm bakancsot próbáltak hangulatjelekkel díszített mamuszokba varva Gázába csempészni. A rakományt az övezet déli részén, Kerem Shalom határátkelőnél fedezték fel. "A csempészek gondolatot és energiát fektettek bele, hogy átverjék az ellenőröket. Büszke vagyok a munkatársaimra, akik pont úgy végezték a dolgukat, ahogy azt elvárjuk, kezdve a szállítmány gyanúsként azonosításától a mélyreható ellenőrzésig" - nyilatkozta Ami Shaked, az átkelő parancsnoka.

Fares Attila ezredes, a védelmi minisztérium összekötő-osztályáról viszont csalódottságának adott hangot, amiért a Hamasz visszaélt Izrael az övezet lakóival szembeni jóhiszeműségével. "A jövőben is őrködünk afelett, hogy a [civil lakosságnak szánt] rakományok megérkezhessenek a célpontjukhoz, és ne térítsék el azokat terrorista célokra" - mondta.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.