Emojimamuszokba rejtették a surranókat a hamaszosok

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Rikítósárga és mélybarna, emojikkal díszített mamuszokba rejtve próbált katonai surranókat csempészni a gázai övezetbe a területet kormányzó terrorista csoport, a Hamasz. A szállítmányuk azonban fennakadt az izraeli védelmi minisztérium alá tartozó Átkelési Hatóság, a palesztin területek határait védő vámőrséggel kevert határőrség ellenőrein.

A Times of Israel beszámolója szerint több ezer fekete, olajzöld és terepmintás Magnzm bakancsot próbáltak hangulatjelekkel díszített mamuszokba varva Gázába csempészni. A rakományt az övezet déli részén, Kerem Shalom határátkelőnél fedezték fel. "A csempészek gondolatot és energiát fektettek bele, hogy átverjék az ellenőröket. Büszke vagyok a munkatársaimra, akik pont úgy végezték a dolgukat, ahogy azt elvárjuk, kezdve a szállítmány gyanúsként azonosításától a mélyreható ellenőrzésig" - nyilatkozta Ami Shaked, az átkelő parancsnoka.

Fares Attila ezredes, a védelmi minisztérium összekötő-osztályáról viszont csalódottságának adott hangot, amiért a Hamasz visszaélt Izrael az övezet lakóival szembeni jóhiszeműségével. "A jövőben is őrködünk afelett, hogy a [civil lakosságnak szánt] rakományok megérkezhessenek a célpontjukhoz, és ne térítsék el azokat terrorista célokra" - mondta.