Hétfőn dönti el a Fidesz, hogy ki legyen a nő a párt elnökségében

politika
2017 október 09., 06:22
comments 102

A kormánypártnak azért kell új alelnököt keresnie, mert nemrég Pelczné Gáll Ildikót az Európai Számvevőszék elnökének választották, így pedig nem maradhat tisztségviselő a pártban. Bár Pelczné nem szerepelt sokat a nyilvánosság előtt, de legalább a Fidesz elmondhatta magáról, hogy Németh Szilárd, Kubatov Gábor és Gulyás Gergely egy női alelnöke is van a pártnak.

Gulyás Gergely a Heti Tv-ben jelentette be, hogy hétfőn dönt az elnökség arról, ki lesz a női alelnök. A frakcióvezető azt mondta, hogy „a politikai logika mentén világos, hogy egy női alelnöke is kellene, hogy legyen a Fidesznek. Nem egyszerűen valamilyen kvóta alapján, mert ilyen nálunk - hála istennek - nincs, hanem a józan ész alapján, hiszen nagyon sok, hosszú évek óta a Fideszben politizáló, vagy rövidebb ideje a Fideszben politizáló, tehetséges vagy már sokat az asztalra letett hölgy politikus kolléga van. Közülük lehet választani”. Konkrét neveket nem mondott, de szerinte nagyon sok jó jelölt van.

Gulyás Gergely beszélt arról is, hogy a frakcióvezetői kinevezése után ő is felajánlotta az alelnöki pozícióját, mert frakcióvezetőként eleve tagja a héttagú pártelnökségnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.