A Las Vegas-i merénylő a szálloda egyik őrére lőtt először

Terrorizmus
2017 október 10., 16:01

A legfrissebb hivatalos információk szerint Stephen Paddock a Mandalay Bay egyik biztonsági őrére tüzelt először, kicsivel azelőtt, hogy a tömegbe lőtt volna.

Az összesen 58 ember halálát okozó terrortámadás korábban közölt részletei szerint a biztonsági őr, Jesus Campos a támadás közben zavarta meg Paddock-ot, és ezzel megakadályozta, hogy mégtöbben megsérüljenek, vagy meghaljanak.

Ezzel szemben a mostani adatok szerint az elkövető néhány perccel a támadás előtt lőtte lábon az őrt, aki egy bekapcsolt riasztó miatt ment fel Paddock szobájához. Sérülése ellenére Camposnak még sikerült riasztania a biztonsági személyzet többi tagját. (BBC)

Szőke Dániel

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.