A nyilvánosság előtt esett egymásnak Trump első asszonya az Egyesült Államok Első Asszonyával

Ivana Trump a 2009-es cannes-i filmfesztivál egyik AIDS-ellenes jótékonysági rendezvényén.Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images For amfAR

"Mrs. Trump otthont teremtett a Fehér Házban Barronnak és az elnöknek. Imád Washingtonban élni, és megtisztelve érzi magát az Egyesült Államok Első Asszonyának szerepében. Ezt a címét és szerepét a gyermekek megsegítésére szeretné használni, nem pedig könyvek eladására" - reagálta szóvivője útján Melania Trump az új memoárkötetével házaló Ivana Trump elmúlt napokban tett nyilatkozataira, azok közül is elsősorban arra, amiben Ivana Trump, Donald Trump három nejéből az első, Eric, Donald Jr. és Ivanka anyja önmagát nevezte "első asszonynak". Igaz, csak így, kisbetűvel. "Nem akarok én semmiféle irigységre vagy ilyesmire okot adni, mert alapvetően én vagyok Trump első neje, oké? Én vagyok az első asszony (first lady)" - mondta az ABC Newsnak adott, "Trumpot nevelni" című memoárkötetét promózó interjújában.

Ivana Trump ebben arról is beszélt, hogy nagyjából két hetente beszél exférjével, de amúgy "közvetlen száma" van a Fehér Házhoz. De nem akarja ezen hívni a volt férjét, "mert Melania is ott van".

"Nyilvánvaló, hogy egy ex nyilatkozata lényegében üres, sajnos csak önérdekű figyelemfelkeltő zaj" - reagálta minderre szóvivője útján Melania Trump. Az Első Asszony (First Lady) a nyilatkozatában nem véletlenül utalgatott rá, hogy imád Washingtonban élni. Ivana arról írt az életrajzában, hogy nem cserélne helyet Melaniával. "Szerintem neki szörnyű lehet Washingtonban. Inkább ő legyen ott, mint én, mert én gyűlölném Washingtont" - írta, majd azzal hencegett, hogy ő 14 nap alatt rendet rakott volna a Fehér Házban, simán tudna 45 percen át súgógép nélkül szónokolni, és még tárgyalóképes is. "De ettől még nagyon nem szeretnék ott élni, mert szeretem a szabadságom" - írta.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.