Balog Zoltán szerint az egyesület, aminek ő az elnöke, tényleg önszerveződő, nem úgy, mint a felbujtott álcivilek

politika
2017 október 10., 16:22
comments 132
photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Azok vagyunk, akik még nem adták fel, hogy Európa az legyen, amit mi is ezer évig építettünk - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület rendezvényén, a Polgári Gondolán. Balog az egyesület elnöke.

Szerinte Európa elsősorban kultúrát jelent. "Azt az életformát védjük, ami a kereszténységen alapul, és ez a kormány kötelessége." További lényegi elemként említette a jogállamot, a szabadságot és a biztonságot, és a migránsválság szerinte azt mutatja, hogy a három tényező "sajátos viszonya" határozza meg Európa sorsát.

"Ez a három dolog egymás nélkül nem létezhet, ha a jogállamot feladjuk, veszélybe kerül a biztonság is, meg a szabadság is" - mondta.

Balog Zoltán arról beszélt, hogy szemben a 

"mindenfajta megbízók által fejbujtott és látszólag öntevékeny álcivilekkel",

ez az egyesület egy önszerveződő polgári közösség. 

"Nem a kormánynak vannak civil vagy polgári szervezetei, hanem a Magyar Polgári Együttműködés Egyesületnek van kormánya."

"Büszkén vállaljuk azt, hogy ezt a kormányt támogatjuk, és azt is büszkén vállaljuk, hogy vannak saját gondolataink" - mondta, és szerinte ez utóbbiak nem minden esetben esnek egybe a kormányzat szándékaival. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt