Fekete Györgynél sokkal fiatalabb és egészen más frizurájú elnöke lesz a Magyar Művészeti Akadémiának

KULTÚRA
2017 október 10., 11:19
comments 52

Vashegyi György Liszt Ferenc-díjas karmestert, csembalóművészt a régizene elismert szakértőjét választották a Magyar Művészeti Akadémia új elnökévé a szervezet keddi közgyűlésén a Pesti Vigadóban.

Vashegyi programbeszédében arról beszélt, hogy az MMA szellemi és művészeti súlya napról napra növekszik, jó úton jár küldetése betöltéséhez. Az új elnök szerint az akadémia fontos feladata lesz a jövőben a művészeti nevelés erősítése a közoktatásban, az ösztöndíjrendszer bővítése, a művészeti ismeretterjesztés erősítése, valamint az akadémikusok teljes életművének digitalizálása, archiválása és elérhetővé tétele.

Itt egy MMA-s beszélgetés az 1970-es születésű Vashegyivel:

link Forrás

Itt pedig egy interjú a Magyar Narancsból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.