Több mint száz vízilovat gyilkolt meg az anthrax Namíbiában

2017 október 10., kedd 10:58
18

Az ország északkeleti részén fekvő Bwabwata Nemzeti Parkban a múlt hét végén pusztulhattak el az állatok, melyekre csak most akadtak rá a hatóságok. Az első gyanú szerint lépfene végezhetett velük. 

Az anthrax/lépfene egy magas halálozási aránnyal járó bakteriális megbetegedés, ami a leggyakrabban kérődzőket támad meg, de fordult már elő emberre átterjedő fertőzés is. 

A helyi minisztérium képviselői arról beszéltek, hogy még sosem tapasztaltak ilyet. Korábbi fertőzéseknél is csak pár állat pusztult el. 

A hatóságok most próbálják feltárni a pontos okokat. Elképzelhető az is, hogy a fertőzött állatok száma még magasabb lesz, mivel krokodilok ehettek a fertőzött vízilovak tetemeiből. 

Hasonló mértékű fertőzés legutóbb 2004-ben Ugandában történt, amikor 180 víziló halt meg. Tavaly pedig 2300 rénszarvas pusztult el Szibériában, akkor a váratlan melegfront erősíthette az anthrax terjedését. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt