Vádat emeltek a XIV. kerületi szatír ellen

bűnügy
2017 október 10., 10:16
comments 44

2016 decemberétől a 2017 április elfogásáig összesen négy nőt támadott meg szexuális célzattal Budapest XIV. kerületében az a 28 éves férfi, aki ellen most vádat emelt az ügyészség.

Volt olyan nő, akit a vádlott olyan súlyosan bántalmazott, hogy nyolc napon túl gyógyuló arccsont-, szemüreg-, illetve állcsont töréseket szenvedett.

A vádlott a bűncselekményeket az éjszakai, hajnali órákban követte el az utcán egyedül sétáló nők sérelmére. A férfi a sértetteket a gépkocsijával követni kezdte, majd megállt, és teljesen meztelenül, az arcát egy sállal vagy maszkkal eltakarva, kiszállt az autóból és a nőkre támadt. A megtámadott nőket lefogta, földre rántotta, és bántalmazta, többüknek az arcát ököllel ütötte annak érdekében, hogy őket erőszakkal, súlyosan szeméremsértő cselekmény eltűrésére kényszerítse.

Két esetben a szexuális erőszak kísérleti szakban maradt. Az egyik esetben a megtámadott nő hangos kiabálása és heves védekezése miatt, a másik esetben pedig azért, mert az egyik közeli házban lakó és a sértett segélykiáltásait meghalló személy őt a cselekményében megzavarta.

Az Ügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben négy rendbeli szexuális erőszak bűntette, illetve kísérlete, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot. A bűncselekmények büntetési tételének felső határa – a bűnhalmazat miatt – 12 évig terjedő szabadságvesztés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.