A Tihanyi Babamúzeum tavaszi nyaralást ajánl az Őcsényben nem fogadott menekülteknek

politika
2017 október 11., 07:16
comments 138
photo_camera A Tihanyi Babamúzeum

„Az Őcsényben elutasított menekült családnak felajánlunk egy egyhetes tavaszi nyaralást a Tihanyi Babamúzeum vendégházában, teljes ellátással.”

Ezt írta Filotás Tivadar, a múzeum alapítója a hvg.hu-nak. Filotás üzletember, korábban tagja volt a helyi képviselő-testületnek is. A lapnak azt mondta, sötét időket idéz, ami Magyarországon történik.

„Példát szeretnék mutatni mindenkinek, hogyan is kell bánni az idegenekkel, mondta.”

Azt mondta, 1989-ben még megkönnyezte Orbán Viktor beszédét, de azóta rájött, hogy egy dörzsölt, számító politikus, és csalódott benne.

„Meggyőződésem, hogy az embereket nem lehet a végtelenségig hülyíteni. Mindenki félelem nélküli Magyarországot akar, amihez a befogadás is hozzátartozik”, mondta a hvg.hu-nak.

A lap megkereste Tósoki Imre fideszes polgármestert, hogy mit szólna ahhoz, ha megjelennének a menekültek Tihanyban.

„Lehet, hogy észre sem venné senki őket, lehet, hogy nagy feltűnést keltenének. Az biztos, hogy én nem verném nagy dobra, nem tartanék sajtótájékoztatót az ügyben” – mondta a polgármester, aki  Filotásról azt mondta:

„Ő egy liberális, befogadó ember, én ezt tiszteletben tartom.”

Siewert András a Migration Aid-től a lapnak azt mondta, az őcsényi eset óta rengeteg felajánlást kapnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.