Börtönbüntetést kapott állatkínzásért egy hajdúszoboszlói férfi

belföld
2017 október 11., 14:50
comments 60

A korábban kiszabott közmunka helyett hat hónap letöltendő börtönbüntetést kapott az a hajdúszoboszlói férfi, aki tavaly nyáron egy vasrúddal bántalmazta két kutyáját.

A Hajdúszoboszlói Járásbíróság első fokon 2017 májusában 270 óra közérdekű munkára ítélte a vádlottat. Fogházba akkor kellett volna mennie, ha önhibájából nem végzi el a közérdekű - fizikai - munkát. A Debreceni Törvényszék szerdán ezen az ítéleten súlyosított másodfokon.
A bántalmazás brutalitása mellett nyomatékos súlyosító körülményként vették figyelembe, hogy a vádlott visszaeső, és a bűncselekményt feltételes szabadság időtartama alatt követte el. A bűncselekmény emellett kétszeres minősítésű, mert különös szenvedést és több állat pusztulását okozta. Az ítélet jogerős. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.