Egy negyven éve halott fiúnak is kiküldte az állam a nemzeti konzultációt

politika
2017 október 11., 04:52
comments 185

Kali Jánosné értetlenkedve állt a Hír Tv kamerái előtt az unokaöccsének címzett nemzeti konzultációs kérdőívvel a kezében, ugyanis a fiú 1977-ben nyolcévesen meghalt, amikor lezuhant a Gellért-hegyről. A nő kegyeletsértőnek tartja, hogy a kormány halott rokonának címezte a kérdőívet.

Ez egyszerűen felháborító. Ki tartja a lakcímeket vagy a személyeket nyilván? Mert benne van a Belügyminisztérium nyilvántartásában. De negyven évig nem jutott eszükbe, ez az ember már nincsen”- tette hozzá.

Az esetről Dömötör Csaba, a Rogán-minisztérium államtitkára a csatornának azt mondta, hogy a hivatalos állami adatbázis alapján készül a címlista, ami ez a születések és az elhalálozások miatt változhat, de az államnak kötelessége rendszeresen frissíteni. Hozzátette, hogy az ügyet az illetékes hivatal meg fogja vizsgálni, ha helytálló az állítás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.