Felfüggesztette Harvey Weinstein tagságát a Brit Filmakadémia

A producert több nő, köztük ismert színésznők is azzal vádolják, a múltban szexuálisan zaklatta őket. A BAFTA közleményt adott ki, melyben azt írják, ezzel szeretnék jelezni, hogy a filmiparban nem lehet megtűrni az ilyen magatartást - erről a BBC ír. A Brit Filmakadémia eddig támogatta Weinstein jótékonysági munkáját, de a producer tetteit vállalhatatlannak tartják.

„Reméljük, ez a közlemény világos üzenet arról, hogy az ilyesfajta viselkedésnek egyáltalán nincs helye ebben az iparban”

– írták.

Címlapfotó: Mandoga Media/Picture-Alliance/AFP


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.