Megszöktek a pápával ebédelő rabok

külföld
2017 október 11., 15:33

Még október elsején tett látogatást Bolognában Ferenc pápa, ahol rabokkal, szegényekkel és menekültekkel ebédelt együtt a Szent Petroniusról elnevezett bazilika kolostorában. Az ebéden mintegy ezer fő vett részt. Az ebéden résztvevő rabokat a környező Castelfranco Emilia büntetés-végrehajtási intézetéből válogatták ki.

A kísérők az ebéd végén vették észre, hogy két olasz rabnak nyoma veszett. A két férfi kihasználta az egyházfő jelenléte miatti figyelmetlenséget és tömeget, és

valószínűleg már az ebéd előtt megszöktek.

A hatóságok csak most ismerték el, hogy a két férfit még nem sikerült megtalálni. Ferenc pápa már többször is találkozott rabokkal börtönökön kívül is, például a Vatikánban is vendégül látta őket, de most történt meg először, hogy a rabok a találkozót szökésre használták ki. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.