Öngyilkos lett a hegymászó, miután a lavina megölte a barátnőjét

Szombaton temette maga alá egy lavina a 27 éves, elismert amerikai hegymászót, Hayden Kennedyt és barátnőjét, a 23 éves, szintén profi Inge Perkinst a Montana állambeli Imp Peak hegyen. A férfi ki tudta ásni magát a hórengeteg alól, de barátnőjét hiába kereste - írja a Washington Post

A Gallatin National Forest Avalanche Center közlése szerint Kennedy végül abbahagyta a kutatást, és segítségért indult. A hegyimentők hétfőn 1 méternyi hóréteg alatt találták meg Perkins holttestét. Erről barátja már nem értesült, mint kiderült, vasárnap öngyilkos lett. A férfi apja azt mondta, bár fia a lavinát túlélte, barátnője elvesztését már nem tudta elviselni. 

A páros mindkét tagja tapasztalt, elismert hegymászó volt, szponzoraik is voltak. Kennedyt a hegymászás egyik csodagyerekének tartották, aki - a hegymászás nehézségeiről beszélve - korábban úgy nyilatkozott, nem érti, vajon miért van, hogy a vakmerőségükért egyesek az életükkel fizetnek, mások meg életben maradnak.

Címlapfotó:  Gallatin National Forest Avalanche Center 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.