5 év után kiszabadítottak egy családot a tálibok fogságából

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Pakisztáni csapatok kiszabadítottak egy kanadai férfit az amerikai feleségével és 3 közös gyerekükkel a „terroristák fogságából” – közölte a pakisztáni hadsereg. A szabadító akciót az amerikai hírszerzés értesülését követve hajtották végre az ország északnyugati, Afganisztánnal határos csücskében.

A családot 2012 októberében Afganisztánban, Kabul környékén túrázás közben ejtették foglyul, és rabolták el a radikális iszlamista tálibok, az amerikai hírszerzés pedig szerdán tájékoztatta a pakisztáni hatóságokat arról, hogy a foglyokat átszállították Pakisztánba.

A fegyveres erők két, névtelenséget kérő tisztségviselője a kiszabadított túszokat a 34 éves kanadai Joshua Boyleként és a 31 éves amerikai Caitlan Colemanként azonosította. Coleman az elrablásuk idején terhes volt, fogságban szülte meg a gyerekét. Szintén fogságban született a két másik gyerekük is.

A hadsereg közölte, hogy a túszszabadítás sikere bizonyítja, hogy fontos a hírszerzési értesüléseket időben megosztani, és hogy Pakisztán továbbra is elkötelezett a közös ellenségnek tekintett szélsőségesek elleni harcban való együttműködésre. (New York Times, MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.