Akár a magyar válogatottban is játszhat Orban

futball
2017 október 12., 14:47
comments 55

A Nemzeti Sport azt írja, hogy Willi Orban, a Bundesligában szereplő RB Leipzig védője és csapatkapitánya nem zárja ki, hogy magyar válogatott legyen. A 24 éves német-magyar állampolgárnak az apja magyar – aki Magyarországon is él –, az anyja pedig lengyel, így elvileg a lengyel válogatottban is játszhatna.

photo_camera Fotó: Frank Hoermann / Sven Simon / AFP

Willi Orban a t-online.de-nek azt mondta:

„Valóban, Gulácsi Péter [magyar válogatott és a Leipzig kapusa] rákérdezett a magyar válogatottságra, emellett még korábban megkeresett Bernd Storck szövetségi kapitány, akivel azóta többször is beszéltem. Dönteni azonban továbbra sem tudtam.”

Persze leginkább a német válogatottba vágyik, de oda Joachim Löw szövetségi kapitány még nem hívta.

Willi Orban 2015 nyarán 18 év után igazolt át a Kaiserslauterntől a Leipzighez, de a szurkolók nem nagyon tudtak megbocsátani neki, mert amikor a két csapat tavaly áprilisban egymás ellen játszott, a Kaiserslautern szurkolói a lelátókon Orbant gyalázó feliratokat tettek ki.

photo_camera Fotó: der-betze-brennt.de

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.