Az MSZP-sek szeretnének a legjobban összefogni, a jobbikosok a legkevésbé

POLITIKA
2017 október 12., 09:45
comments 290

A Medián még Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelölt visszalépése előtt, szeptember második felében készített közvéleménykutatást a 444 megbízásából arról, mennyire szeretnék az ellenzéki szavazók, hogy a pártjaik összefogjanak a Fidesz ellen.

Az ellenzéki közönség valójában igencsak megosztott: igaz, hogy csak egyharmaduk részesíti előnyben a külön-külön indulást, és több mint minden második valamilyen összefogást szeretne, de az együttműködés híveit tovább szeleteli a Jobbik esetleges bevonása.

A külön indulásnak a Jobbik-szavazók körében van a legtöbb híve, a teljes körű ellenzéki összefogásnak pedig az MSZP-táborban. A kisebb ellenzéki pártok szavazói túl kevesen vannak az 1200 fős mintában ahhoz, hogy statisztikailag érvényes megállapításokat tehessünk róluk, de jelzésértékű, hogy a DK-sok több mint fele teljes (tehát a Jobbikot is magában foglaló) összefogást szeretne, viszont az LMP-sek között csak alig vannak többen a külön indulás, mint az összefogás hívei.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.