Azta, milyen tavasz lesz ma!

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szikrázó napsütést mindenkinek, mondtam már, hogy az október az új szeptember? Ma újabb bizonyítékot szolgáltat erre az időjárás. Most még ugyan elég hűvös van, a ködfoltos területeken, amikből akad bőven, csak 5-6 fokot mérnek, de még az ország pillanatnyilag legmelegebb részein sincs több tíznél.

Apropó legmelegebb részek, kívételesen nem Bodó úr siófoki mérőállomásán rögzítették a legmelegebbet ezen az őszi hajnalon, Kovács úr miskolci mérőállomása 3 tizedfokkal nyert.

Az előrejelzés szerint ma gyengén, legfeljebb közepesen lesz felhős az ég, mindenhol legalább néhány órára kisüt a nap. Délen pedig egyenesen szikrázó napsütés várható. Ott ezért már délelőtt is 15-17 fokra számíthatnak. Délutánra már az ország leghidegebb, hegyvidéki részein is legalább 18 fok lesz, a többi részen pedig 20 fok fölé, a déli határ mentén egészen 23 fokig melegedhet a levegő.

Délutánra megélénkül a nyugati szél, de aggodalomra semmi ok: nem érkezik hidegfront, a középtávú előrejelés szerint a következő napokban javarészt hasonló idő várható, aztán keddtől kezdődnek az izgalmak, amikortól akár tíz fokos eltérések is lehetnek majd országon belül.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.