Azta, milyen tavasz lesz ma!

időjárás
2017 október 12., 02:06
comments 139

Szikrázó napsütést mindenkinek, mondtam már, hogy az október az új szeptember? Ma újabb bizonyítékot szolgáltat erre az időjárás. Most még ugyan elég hűvös van, a ködfoltos területeken, amikből akad bőven, csak 5-6 fokot mérnek, de még az ország pillanatnyilag legmelegebb részein sincs több tíznél.

Apropó legmelegebb részek, kívételesen nem Bodó úr siófoki mérőállomásán rögzítették a legmelegebbet ezen az őszi hajnalon, Kovács úr miskolci mérőállomása 3 tizedfokkal nyert.

Az előrejelzés szerint ma gyengén, legfeljebb közepesen lesz felhős az ég, mindenhol legalább néhány órára kisüt a nap. Délen pedig egyenesen szikrázó napsütés várható. Ott ezért már délelőtt is 15-17 fokra számíthatnak. Délutánra már az ország leghidegebb, hegyvidéki részein is legalább 18 fok lesz, a többi részen pedig 20 fok fölé, a déli határ mentén egészen 23 fokig melegedhet a levegő.

Délutánra megélénkül a nyugati szél, de aggodalomra semmi ok: nem érkezik hidegfront, a középtávú előrejelés szerint a következő napokban javarészt hasonló idő várható, aztán keddtől kezdődnek az izgalmak, amikortól akár tíz fokos eltérések is lehetnek majd országon belül.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.