Mindannyian fizethetünk majd a sörért, amit láthatóan nem akarunk megvenni

külföld
2017 október 12., 05:06
comments 397

A Magyar Nemzet értesülései szerint állami tulajdonú magyar bankokkal tárgyal hitelei átcsoportosításáról Lénárd András, a Csíki sört gyártó romániai vállalkozás, a Lixid Project Slr. vezetője. A cég már tavaly is komoly adósságot halmozott fel, akkor a román cégnyilvántartás szerint 16 millió eurós, vagyis csaknem ötmilliárd forintos adósága volt, amit csak növelt, hogy 2016-ban 4,5 millió eurós forgalom mellett 1,6 millió eurós, vagyis félmilliárd forintos veszteséget termelt.

A cég magyarországi terjeszkedésbe próbált menekülni, de a terv nem jött be. Magyarországon nem fogy a sörük, hiába kampányolt mellette még Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és hiába támadta be a kormány még a Heinekent is.

Lénárd szerint a kudarc oka az, hogy a nagy sörgyártók és a boltok egy kartellgyanús összefogást hoztak létre "a kis székely manufaktúra ellen", aminek ő a napi negyvenezer liter sört előállítani képes gyárát nevezi.

A Magyar Nemzet "belső körökből származó" információi szerint legkésőbb tavaszra bedől a gyár, hacsak nem érkezik valahonnan váratlan segítség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.