Több „külföldről támogatott civil szervezet” köthető a Fideszhez vagy a kormányhoz, mint Soroshoz

2017 október 12., csütörtök 19:12
53

A valasz.hu írta meg, hogy van egy, a civiltörvény óta vezetett kormányzati lista, amire egymás után kerülnek fel a külföldről támogatott szervezetek, hogy a kormányoldal szerint tisztán lássuk, kik támadják Magyarországot „külföldről”.

A lap arra jutott, hogy a listán szereplő 53 szervezet között 20 olyan van, ami nemhogy nem Soroshoz köthető, hanem olyan, amit a kormány vagy a Fidesz elismer, támogat, szeret. Vannak köztük minisztériummal partneri kapcsolatot ápoló szervezetek, a Fideszhez köthető csoportosulások és keresztény hátterű szervezetek is, több segélyszervezet pedig annak a Karitatív Tanácsnak a tagja, aminek a jószolgálati nagykövete Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó. Egyébként Csányi Sándor alapítványa és a Bátor Tábor is rákerült a listára, de még kutyamenhely is van az ügynökök között.

Ehhez képest a Soros-féle alapítványok által pénzelt szervezetből nincs 10 sem, bár igaz, hogy több szervezet viszont bojkottot hirdetett a törvénnyel szemben, ezért a TASZ, a Helsinki Bizottság, az Autonómia Alapítvány, a Civil Kollégium Alapítvány, a Jogriporter Alapítvány és az Ökotárs Alapítvány elvből nincs rajta a listán. (Válasz)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt