431 millió forintért kelt el egy Asterix eredeti borítója

külföld
2017 október 13., 15:56
comments 62

Rekordáron, 1,4 millió euróért (431 millió forint) kelt el egy Astérix képregényalbum eredeti borítója a Drouot párizsi aukciósház pénteki árverésén.

A 2016-ban elhunyt Pierre Tchernia orosz származású francia filmszakember gyűjteményéből származó illusztráció értékét 180-200 ezer euróra becsülte az aukciósház. Az Astérix, Le Tour de Gaule című, 1964-ben megjelent album tussal készült borítóját a Goscinny-Uderzo szerzőpáros dedikálta Tcherniának.

Tchernia gyűjteményének egy másik darabja, az 1968-ban megjelent Le Bouclier arverne című képregény borítója 1,197 millió eurót ért új tulajdonosának. Ezt a borítót Albert Uderzo az újságíró családjának dedikálta. Ennek a borítónak is 180-200 ezer euróra becsülték az értékét.

Tchernia árverésre bocsátott gyűjteménye 2,937 millió euróért kelt el Párizsban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.