A csapat fele megállás nélkül vedel, ezért nem jutott ki a vébére a chilei válogatott a volt kapitány szerint

2017 október 13., péntek 10:20
48
Az argentin Jorge Sampaoli, egykori chilei szövetségi kapitány Fotó: RODRIGO BUENDIA/AFP

Chile nem jutott ki a vébére, miután a héten 3-0-ra kikapott a braziloktól és ezzel hatodik helyen végzett csak a világbajnoki selejtezőcsoportban. Ez nagy csapás a sztárokkal teli dél-amerikai válogatott számára, amelytől a minimális elvárás az volt, hogy legyen ott a jövő évi oroszországi tornán. 

Forrong is az ország, a sajtó és a szakma is: Juan Antonio Pizzi argentin szövetségi kapitány már be is nyújtotta lemondását, Arturo Vidal, a Bayern München még csak 30 éves középpályása pedig Twitterén már arra utalt, hogy ezzel véget ért számára válogatott pályafutása. 

A Las Ultimas Noticias chilei lap váratlanul előkotort egy 2015-ös interjút Jorge Sampaolival, a csapat előző kapitányával, aki arról beszélt, hogy a két évvel ezelőtti Copa Américán teljesen lehetetlen állapotban léptek pályára a játékosok. A héten is megkérdezték az edzőt, aki szerint a játékosok láthatóan nem voltak megfelelő szinten a selejtezők alatt. Az igazán érdekes rész mégis a múltidézést. A Nemzeti Sport fordításai következnek: 

  • Arturo Vidalnak orvosra van szüksége. Szereti az alkoholt, nem tudja kontrollálni az ivást. Amikor Limából repültünk haza, útközben megkérdezte, hogy kibonthatja-e a reptéren vásárolt sörét. Mondtam, hogy nem. Aztán később az utaskísérőktől szerzett valahogy egy üveg whiskyt, amit aztán nekem kellett eltüntetnem.
  • Gary Medel is szeret bulizni, de az alkoholról már leszokott. 
  • Eduardo Vargas ahányszor jön a válogatottba, mindig egyre rosszabb. 
  • Mauricio Pinilla is mindig csak a partikra gondol. 
  • Alexis Sánchez a fejhallgatójával kel és fekszik, egyedül ül a reggelinél, senkivel sem beszél.

(Nemzeti Sport)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt