Börtönre ítélték a brit párt, akik kamu gyomorrontás miatt követeltek kártérítést a mallorcai nyaralásuk után

külföld
2017 október 13., 14:08
comments 62

A liverpooli Deborah Briton és Paul Roberts kártérítést követelt az utazási irodájuktól, mivel állításuk szerint 2015-ben és 2016-ban is betegek lettek mallorcai nyaralásuk során. 

Az iroda azonban nem volt hajlandó fizetni, az ügy bíróság elé került. Ahol pedig kiderült, hogy az elvileg beteg pár kifejezetten jó hangulatú fotókat posztolt Mallorcáról a Facebook-oldalukra. 

Mint kiderült, rutinos csalókról van szó, az 53 éves Briton négyszer követett már el hasonló kártérítési csalást. Kilenc hónapnyi börtönre ítélték. A 43 éves Robert is négy esetet vallott be, ő 15 hónapot kapott. 

A pár összesen 20 ezer fontos kártérítést követelt a kitalált gyomorbetegségük miatt, amit állításuk szerint a szálláson felszolgált ételtől kaptak, illetve további 28 ezer fontot a perköltségekre. 

David Aubrey bíró viszont arra jutott, hogy az igényük totális csalás volt, a kezdettől a végig hazudtak a bíróságnak. 

A bíró kitért arra is, hogy az utóbbi időben nagyon megugrott a brit nyaralók által bejelentett hasonló gyomorpanaszok miatt igényelt kártérítések száma. Ezért vannak utazásszervezők, melyek többet nem is kínálnak inkább all inclusive-utakat a brit nyaralóknak. 

A 2015-ös nyaralás után Briton amúgy azt posztolta Facebookra, hogy biztonságban hazaértek két hétnyi napsütés és móka után. 2016-ban pedig hogy ez a valaha volt kedvenc nyaralása, köszöni mindenkinek, aki részese volt, rengeteg emlék igazi kincs lesz a számára. 

Ez 2016 júliusában volt, augusztusban viszont már ügyvédet kerestek, hogy pereljenek, mivel pokollá vált szerintük a nyaralás a betegség miatt. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.