Colin Firth szégyelli, hogy nem tett többet, amikor egy kolléganője elmondta neki, mit tett vele Harvey Weinstein

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Firth 25 évvel ezelőtt, élete első filmjének készítésekor játszott együtt a szintén elsőfilmes Sophie Dix színésznővel. Dix ekkor mesélt neki egy felkavaró esetről, ami Harvey Weinstein hotelszobájában történt. 

Dix nemrég a nyilvánosság elé állt, és beszámolt arról, hogy hogyan zaklatta a producer. Firth szerint 25 évvel ezelőtt neki nem árult el ennyi szörnyű részletet a színésznő, mint ami most az interjújában előjött, de arra emlékszik, hogy mélységesen ki volt borulva miatta Dix. Firth pedig szégyelli magát, de nem tett mást, csak kifejezte együttérzését. 

Nem tettem semmit, amikor elmondta nekem. Régen történt, és nem tudom, emlékszik-e még, hogy elmondta, de a tény, hogy megtörtént köztünk ez a párbeszéd, kísérteni kezdett a nyilvánosságra került esetek után 

- mondta Firth, aki elmondta azt is, ez volt az egyetlen alkalom, hogy Weinstennel kapcsolatos hasonló történetet valaki a tudomására hozott. 

Ez már a második alkalom volt, hogy a brit színész megszólalt a producer ügyében, aki az ő karrierjét is komolyan elősegítette a Király beszédében kínált szereppel. Korábban azt mondta, rosszullét fogta el, amikor olvasta a vádakat.

Firth nyilatkozata után Dix elmondta, hogy nagyon örül, hogy a férfi most felszólalt, és emlékszik, hogy akkor is nagyon támogató volt vele. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.