Colin Firth szégyelli, hogy nem tett többet, amikor egy kolléganője elmondta neki, mit tett vele Harvey Weinstein

külföld
2017 október 13., 15:53
comments 50

Firth 25 évvel ezelőtt, élete első filmjének készítésekor játszott együtt a szintén elsőfilmes Sophie Dix színésznővel. Dix ekkor mesélt neki egy felkavaró esetről, ami Harvey Weinstein hotelszobájában történt. 

Dix nemrég a nyilvánosság elé állt, és beszámolt arról, hogy hogyan zaklatta a producer. Firth szerint 25 évvel ezelőtt neki nem árult el ennyi szörnyű részletet a színésznő, mint ami most az interjújában előjött, de arra emlékszik, hogy mélységesen ki volt borulva miatta Dix. Firth pedig szégyelli magát, de nem tett mást, csak kifejezte együttérzését. 

Nem tettem semmit, amikor elmondta nekem. Régen történt, és nem tudom, emlékszik-e még, hogy elmondta, de a tény, hogy megtörtént köztünk ez a párbeszéd, kísérteni kezdett a nyilvánosságra került esetek után 

- mondta Firth, aki elmondta azt is, ez volt az egyetlen alkalom, hogy Weinstennel kapcsolatos hasonló történetet valaki a tudomására hozott. 

Ez már a második alkalom volt, hogy a brit színész megszólalt a producer ügyében, aki az ő karrierjét is komolyan elősegítette a Király beszédében kínált szereppel. Korábban azt mondta, rosszullét fogta el, amikor olvasta a vádakat.

Firth nyilatkozata után Dix elmondta, hogy nagyon örül, hogy a férfi most felszólalt, és emlékszik, hogy akkor is nagyon támogató volt vele. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.