Hat hónap alatt 30 milliárd forintnyi ÁFA-csalást leplezett le a NAV

PÉNZ
2017 október 13., 06:15
Középen Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelõs államtitkára
photo_camera Középen Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelõs államtitkára Fotó: Koszticsák Szilárd

A Magyar Idők kérdezte meg a NAV-ot vezető Tállai Andrást arról, hogyan halad a munka a hivatalban. Tállai arról számolt be, hogy őrült tempóra kapcsoltak az adóbehajtók 2017-ben. Az elmúlt fél évben összesen

  • 3000 gazdasági-pénzügyi bűncselekményt tártak fel,
  • a feltételezett tettesek 50 milliárd kárt okoztak volna a költségvetésnek,
  • de ebből 30 milliárdot sikerült a hivatalnak visszaszereznie.

Ez "kimagasló arány" a hivatalvezető szerint, hiszen 10 elcsalt forintból 6-ot sikerült biztonságba helyezni, és ez a 60 százalékos mutató korábban jóval alacsonyabb volt.

Tállai a felderítéssel kapcsolatban beszélt a prevenció és a külföldi kooperáció fontosságáról, és felsorolta a legnépszerűbb csalási területeket is.

Költségvetési csalást, illetve forgalmiadó-visszaélést legnagyobb arányban étolajjal, kávéval, esetleg műtrágyával, éppen élelmiszer-adalékkal követnek el. (Magyar Idők)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.